miercuri, 29 februarie 2012

"C - POWER" Smoothie HRANATOS


Obisnuiesc sa imi incep ziua cu un mic dejun copios reprezentat de un smoothie de fructe. Cel mai bine se consuma fructele pe stomacul gol si cel mai bine dimineata. Mie imi plac foarte mult sub forma de smoothie-uri, pe care le fac rapid la blender.

Astazi am facut un smoothie cu multa vitamina C si l-am denumit C - Power.
Componenta lui este urmatoarea :

- 2 kiwi, 2 mere si 1 portocala decojita;

- 400 ml apa, 2 linguri de polen crud; 1 lingura de miere; 1 lingurita de tinctura de propolis;


Aceasta este bunatatea de C-Power ce a rezultat :

Povestea lui C-POWER :

Fructul de KIWI este un fruct de provenienta asiatica, bogat in vitamina C, fibre si potasium si de asemenea cu un continut semnificativ de vitamina A  E. Consumul de KIWI are efect antioxidant, laxativ, antibacterian, protector cardiovascular, scade colesterolul si lupta impotriva radicalilor liberi.
PORTOCALA are de asemenea proprietati antioxidante, in principal datorita continutului ridicat de vitamina C.
MARUL este bogat in vitamine (C, A, E si B6) precum si in minerale (calciu, cupru, zinc si fosfor). In definitiv, zicala este : "An apple a day keeps the doctor away! - Un mar pe zi tine doctorul departe". Astfel, merele au proprietati anticancerigene, scad valoarea colesterolului, protejeaza aparatul cardiovascular, regleaza tranzitul digestiv, dreneaza rinichii si ajuta impotriva constipatiei. Este bine sa cosumam merele cu tot cu coaja si chiar cu tot cu cotor. Merele trebuiesc spalate foarte bine, in cazul in care se consuma cu coaja. Incercati sa cumparati mere din piata si evitati-le pe cele mari, frumoase, lucioase pe care le gasim in supermarket. O sa remarcati in primul rand diferenta substantiala de gust, iar in al doilea rand se stie ca un produs natural este mai sanatos.
MIEREA este un superaliment. Contine peste 400 de substante nutritive, iar continutul sau este similar cu al sangelui uman. Alegeti intotdeauna mierea naturala si este bine sa aveti o sursa sigura de unde sa va achizitionati miere. Un lucru foarte important de stiut este ca mierea naturala cristalizeaza, singura exceptie fiind mierea de salcam. Mierea nu trebuie fiarta sau pusa in lichid fierbinte. Isi pierde mare parte din proprietati. Aveti grija la falsurile existente pe piata ("siropul de zahar" mai concret) sau la mierea necristalizata. Aceasta este obtinuta prin fierberea mierii la 90 grade, deci se pierd majoritatea proprietatilor nutritive si mai rau, poate deveni toxica.
POLENUL, tot un superaliment. Cel mai bun este polenul crud, pe care il tineti la frigider. Albinele culeg polenul si il depoziteaza in celulele fagurilor cu scopul de a asigura hrana proteica necesara cresterii
puietului.Astfel, polenul este o sursa bogata de proteine si aminoacizi, precum si de vitamine si saruri minerale. Atentie persoanelor ce au alergii la polen, dar eu cred ca si alergiile au o cauza ce se poate vindeca.
PROPOLISUL este un medicament al naturii. Proprietatile sale terapeutice sunt remarcabile, propolisul fiind eficient in peste 200 de afectiuni. Propolisul este un antibiotic natural, are proprietati antihemoragice, antiinflamatoare, antitumorale, antiparazitare, hipotensiv, cicatrizant si multe altele. Propolisul brut, neprelucrat sub forma de tinctura, nu este digerabil. O cura de 3 saptamani cu propolis este recomandata, mai ales primavara, intrucat creste imunitatea organismului. Atentie tot asa la alergii.


Va recomand sa va incepeti ziua cu un smoothie delicios. Veti deborda de energie, iar un astfel de smoothie cu continut ridicat de vitamine, minerale si proteine inlocuieste cu succes monotonele cereale cu lapte sau merdeneaua cu iaurt. In plus, este gata in doar 10 minute !


Ca de obicei, va doresc HRANATATE !

Postul - INGRASA ?!?


Teoretic….NU ar trebui, dar practic se pare ca…DA.

Deseori ne ingrasam in post, intrucat, pentru a substitui lipsa carnurilor inlocuim fripturile cu carbohidrati si glucide, de multe ori in cele mai proaste combinatii.
Mai concret, cati dintre noi nu traim cu impresia ca daca o mancare nu contine carne, atunci …. “nu ma satur !”. Iar ca sa ne saturam manancam multaaaa Paaaaine !!!
Si de obicei mancam paine la orice : paine cu fasole, paine cu mancare de cartofi, paine cu varza, paine cu ciorba, dulceata pe paine – totul cu Paaaainee !!!
Painea este ea insasi un aliment. Painea nu ar trebui combinata cu alte alimente si in mod special cu proteine, cum ar fi fasolea sau in afara postului, carnea sau cu alti carbohidrati cum ar fi paste fainoase sau cartofi. Deci nu ne vom mai ingrasa in post si in afara sa, daca vom consuma moderat paine si fara sa o asociem alaturi de orice fel de mancare.
Doua felii de paine prajita, unse cu ulei de masline si usturoi, presarate cu rosii tocate marunt, feliute de masline si patrunjel, reprezinta un excelent mic dejun de post si sanatos din toate punctele de vedere si care NU ingrasa.


Un alt motiv pentru care ne ingrasam in post ar fi faptul ca obisnuim sa mancam acelasi fel de mancare, de exemplu : ciorbita de cartofi cu iahnie de fasole sau ciorba de fasole cu mancare de cartofi si mancam si mult pentru a fi siguri ca postul nu ne afecteaza. Va suna cunoscut ?
Un meniu variat de post si alternarea felurilor de mancare, asigura toti nutrientii necesari organismului.
In locul proteinelor animale, consumati surse de proteine vegetale cum ar fi : fasolea, nautul, lintea, ciupercile, maslinele, nucile, soia si asa mai departe.
Alaturi de aceste alimente clasice, exista asa numitele superalimente : polenul, algele marine, spirulina, germenii, cereale ca quinoa, mei sau amarant, semintele si multe altele.

De asemenea, lipsiti fiind in post de grasimi animale, obisnuim sa ne asiguram senzatia de saturatie printr-un consum ridicat de uleiuri vegetale. Trebuie sa retinem faptul ca lipidele nu trebuie sa depaseasca maxim 30% din portia noastra zilnica de energie. Suntem invatati sa folosim uleiul ca baza a oricarei mancari : calim ceapa in ulei pentru orice ciorba sau mancare, in post cu atat mai mult cu cat nu mai exista carnea care sa “lase” grasime. Mi-a luat ceva timp pana sa ma obisnuiesc sa gatesc la aburi sau intr-o oala/tigaie ceramica. Gatind intr-o astfel de oala, calesc ceapa in apa. Mancarea este absolut deliciaosa. Adaug ulei la sfarsitul mancarii, pentru a nu-i distruge din proprietatile esentiale ale acestuia.
Si aici este bine sa avem la indemana o varietate de uleiuri. In general, ne rezumam la clasicul ulei de floarea soarelui sau la ulei de masline. Incercati sa diversificati gama de uleiuri folosite pentru a beneficia la maxim de nutrientii continuti de fiecare.
Alegeti intotdeauna uleiurile presate la rece si pe cat posibil BIO, intrucat cele rafinate se obtin in urma aplicarii unor proceduri de regula chimice, cum ar fi folosirea sodei caustice sau tratarea cu acid sulfuric sau acid fosforic. In urma rafinarii uleiului, prea putin ramane din nutrienti si uleiul obtinut se “imbogateste” cu resturile toxice de la substantele chimice cu care a fost tratat.
Chiar daca pretul unui ulei presat la rece pare ridicat la prima vedere nu se compara cu pretul platit pentru recuperarea starii de sanatate !

Dincolo de aceste aspecte, ATITUDINEA reprezinta factorul principal din punctul meu de vedere pentru care ne ingrasam sau nu in post.
Degeaba tinem post, daca inlocuim alimentele de origine animala cu produsele de origine vegetala de genul : crenvursti vegetali de post, snitel de post, pate vegetal de post, lapte si branza de post, smantana vegetala, margarina, maioneza vegetala etc. Oferta este bogata in acest sens. Unele sunt bune, altele mai deloc (margarina, de exemplu). Nu am nimic impotriva produselor din soia, dar faptul ca incepem postul si ne repezim in produse ce “imita” carnea, mie nu-mi suna bine. De fapt, nu mie, ci subconstientului fiecaruia. Credeti ca subconstientul cunoaste diferenta intre un crenvurst vegetal si unul din carne ? Eu ma indoiesc. Subconstientul preia informatia ca a mancat un crenvurst. Ar mai fi si chestiunea alegerii : ori tinem post, ori inlocuim fripturile cu fripturi de post ?!?

Si sa nu uitam ca aceste produse sunt  procesate si conservate (fie in sare si atunci, iar ne ingrasam datorita continutului ridicat de sare din alimentatie, fie in ulei si iar ne ingrasam). Preparati-va singuri alimentele (de exemplu, pasta de masline se poate face usor in casa), mancati cat mai multe cruditati (legume si fructe) si uitati-va cu atentie pe etichetele produselor pe care le cumparati.

Tineti post de ganduri si sentimente negative, cum ar fi barfa, judecata altora, depresii si suparari. Toate acestea pot contribui la INGRASARE intrucat presupun un consum energetic ridicat, iar organismul tinde sa il inlocuiasca prin hrana. Ati observat ca de multe ori, dupa o cearta zdravana ti-e foame si te apuci sa rontai o bucata de paine sau orice ai la indemana ? Asa cum am spus si aici, insotiti postul cu rugaciune, gandire pozitiva si cu pace in suflet si nu o sa va ingrasati.


In final, va urez cat mai multa HRANATATE !



luni, 27 februarie 2012

Postul....o chestiune strict religioasa ?

Astazi a inceput Postul Mare al Pastilor si consider o ocazie foarte buna pentru a dobandi "Hranatate", in sensul ca este perioada optima de hranire a intregii noastre fiinte.

Inainte de a cunoaste mai multe despre importanta postirii pentru fiinta noastra, in tot ansamblul ei, consideram postul o chestiune strict religioasa. Tin minte ca "am tinut" acum cativa ani Postul Mare sub forma unei diete lacto-ovo-vegetariene. Efectul a fost ca pe tot parcursul slujbei de Inviere m-am gandit cum am sa ma infrupt din fripturile ce ma asteptau pe masa, de indata ce voi ajunge acasa.

Pana la urma ce este postul ?

Postul semnifica abtinerea, in principiu de la mancare, dar nu numai. Semnifica si abtinerea de la fapte si ganduri rele, emotii si sentimente negative. Este o perioada de curatare si vindecare a fiintei noastre : trupeasca si sufleteasca.

Postul poate sa fie religios sau terapeutic. Diferenta intre cele doua consta in faptul ca postul religios este prestabilit de catre Biserica in anumite perioade din an (Postul Pastilor, Postul Craciunului, zilele de miercuri si vineri si asa mai departe).
Dar, in esenta, atat postul religios cat si cel terapeutic au acelasi scop primordial : apropierea de Divinitate, cresterea vibratiei spirituale, detoxifierea organismului, intr-un cuvant vindecarea noastra.

Postul este prezent in toate religiile, sub o forma sau alta si este intalnit in istoria omenirii de mii de ani. De exemplu, cu peste 550 de ani inainte de Hristos, Hipocrate folosea postul ca si practica terapeutica in vindecarea pacientilor sai. Isus a postit timp de 40 de zile. Toate animalele, atunci cand sunt bolnave, postesc in mod instinctiv, cu exceptia omului modern acesta fortandu-si organismul sa manance cat mai mult pentru a se 'intari'. Din vechime, postul sau mai puternic - postul negru- a fost si este recunoscut ca o metoda terapeutica de vindecare a unor boli, chiar din cele considerate a fi grave. Terapeuti cunoscuti ca Breuss, Valeriu Popa, Gerson si multi altii recomanda sub o forma sau alta postul.

Si totusi - in ce consta efectul terapeutic al postului ? Oare simplul gest de renuntare la carne sau la produse animaliere sau complet la alimente - pentru o perioada de timp prestabilita - sa aiba acest efect de vindecare?
 Desigur ! Este demonstrat stiintific ca atunci cand cantitatea de hrana ingerata este redusa sau chiar eliminata, toate organele si glandele au parte de o binemeritata odihna; tesuturile, sangele si toate celulele corpului se purifica si se regenereaza; toxinele se elimina; echilibrul PH este restabilit. Din acest motiv, este bine ca postul sa fie insotit si de o detoxifiere a colonului (prin colonhidroterapie, clisme sau programele noi de curatare a colonului gen Colonhelp, Colo-Vada-Plus sau altele asemanatoare).
 Lipsa poftei de mancare din timpul unei boli se datoreaza tocmai faptului ca organismul reactioneaza asa pentru a elimina toxnele si toate subsatantele daunatoare deci noi ar trebui sa respectam aceasta dorinta a organismului nostru, nu sa-l fortam sa mai primeasca si alta mancare de care nu are nevoie.

Ne poate postul curata si vindeca sufletul ?
Sigur ca da ! In primul rand, renuntarea la carne in principal si la produsele animaliere in secundar, ne creste vibratia - asa cum am scris in "Reguli antice de hranatate". Ne descarcam de frica, teama, durerea si emotiile animalelor ucise. Implicit si noi ne simtim mai liberi, mai deschisi la minte, mai luminati, lipsiti de stres si plini de pozitivism. Alaturand fiecarui gand frumos, fiecarei fapte, fiecarui gest  o rugaciune,  putem avea siguranta curatarii si vindecarii mintii si a sufletului.

Asadar ... postul este o chestiune de alegere : sa fim liberi sau sa depindem  !?!

Intrucat subiectul postului este amplu, am sa il acopar pe parcursul mai multor zile si am sa il insotesc chiar si cu cateva retete delicioase de post !

Va doresc HRANATATE !



miercuri, 22 februarie 2012

Reguli antice de hranatate


Dorind a intelege legatura dintre hrana noastra si sanatate (hranatate) si fara a vrea sa tin aici o prelegere religioasa, am gasit in paginile Bibliei multe recomandari privind “hranatatea”, din care voi enumera mai jos cateva percepte referitoare la alimentatia cu adevarat sanatoasa a omului de demult.

Mai concret, referitor la hrana omului, descoperim inca din primele pagini (Facerea – 1,29) : “Si a zis Dumnezeu : Iata, va dau voua toata iarba datatoare de samanta pe fata intregului pamant, si tot pomul purtator de rod cu samanta de pom intr’insul; acestea va vor fi voua spre hrana”. In acele vremuri, durata medie de viata era de 800 de ani, patriarhul biblic cel mai longeviv, Matusalem, a murit la varsta de 969 de ani !
Omul cade insa in pacatul primordial : mananca din Pomul cunostintei binelui si raului si atunci cunoaste primele emotii negative : teama (“glasul Tau l-am auzit … si m-am temut”), rusinea (descopera ca era gol, se rusineaza de acest fapt si se acopera), neasumarea responsabilitatii (“Femeia pe care mi-ai dat-o…ea mi-a dat din pom”).
Dupa potop, se ingaduie omului sa foloseasca hrana de origine animala (carnea) : “Numai carne cu viata ei – sangele – sa nu mancati”. Tot dupa potop, se mentioneaza si introducerea bauturilor alcoolice (vinul) in alimentatie : “Noe a prins a fi lucrator de pamant si a sadit vie”. Ce este interesant de observat : dupa potop, durata medie de viata a omului scade dramatic, pornind de la Sem, care a trait 600 ani si terminand cu Avraam, care a trait 175 de ani !
Sa aiba oare legatura acest fapt cu introducerea in alimentatia omului a carnii si a bauturilor alcoolice ?!
Pornind mai departe, in capitolul 11 din Leviticul, sunt indicate animalele curate si necurate : “Iata animalele pe care le puteti manca, din toate dobitoacele care sunt pe pamant : Puteti manca orice animal cu unghia despicata sau copita despartita in doua si isi rumega mancarea. Dar…nu le veti manca pe acestea :”, iepurele si porcul fiind unele dintre exceptiile mentionate explicit aici, acestea fiind “necurate pentru voi”. “Iata acum vietuitoarele care sunt in apa si din care puteti manca : din toate care au aripi si solzi, fie ca sunt in rauri, in mari sau in balti”, dar… “Toate vietatile din ape, care n’au aripi sau solzi, spurcaciuni sa va fie”. Dintre pasari, strutul este mentionat ca fiind “spurcat”, printre multe alte pasari pe care oricum nu le consumam ca si uz curent. Apoi sunt mentionate ca fiind necurate, toate insectele, cu exceptia lacustelor si insectelor inrudite, toate cele care “misuna pe pamant” (cartita, soarecele, soparla etc), tot ce se “taraste pe pantece” si tot ce “umbla necontenit in patru picioare si cele cu picioare multe ce se tarasc pe pamant”.


Multi dintre noi consumam carne de porc, de iepure, fructe de mare si…mai de moda noua, carne de strut. Habar nu am avut ca acestea sunt cunoscute inca din vechile timpuri ca fiind toxice pentru consumul omului. Haideti sa le evaluam pe fiecare prin prisma cunostintelor actuale.

Despre carnea de porc, stim cu totii ca nu este tocmai benefica pentru consum. Totusi, la primul search pe google, aflam ca este o sursa minunata de proteine (de gradul I, bineinteles) precum si o sursa buna de vitamine si minerale necesare unui organism “sanatos”. Dar…nu se mentioneaza ca prin gatire, se pierd toti acesti factori nutritivi si se formeaza compusi daunatori organismului (peroxizii, de exemplu) si totusi carnea de porc nu poate fi consumata negatita, fiind purtatoare de paraziti si boli letale. Sigur, are si un continut ridicat de grasimi (saturate si mononesaturate si putine polinesaturate) – cea mai “slaba” carne de porc avand un continut de 6g grasimi la 100g carne. Daca avem si obiceiul de gati carnea cu ulei/unt/untura/smantana etc, atunci nu numai ca discutam despre o proasta combinare a alimentelor, dar si despre un continut mult mai ridicat de grasimi. Sa nu uitam si ca, in zilele noastre, odata cu carnea ingeram si medicamentele, antibioticele, hormonii si cam toate chimicalele care au fost administrate bietului animal pe parcursul scurtei sale vieti.
Desigur, in vremurile din vechime, simpla observatie a comportamentului porcului – acela de “gunoier” ce “curata” absolut tot, mancand chiar si vegetale putrezite, excremente, viermi, mortaciuni (astazi, saracul porc pe care il gasim prin supermarket este mai “curat” pentru ca mananca doar hrana furajera chimizata). Ar mai fi si alte motive : de exemplu, porcul nu transpira, iar toxinele raman in corpul sau. Mai mult decat atat, se pare ca grasimea de porc nu este supusa procesului de hidroliza (procesul prin care organismul transforma grasimea animala in grasime umana) ci ramane stocata in organismul uman sub forma de …  ei bine, da : grasime de porc !
Asadar, chiar daca porcii zilelor noastre nu se hranesc cu ce vor ei, ci cu hrana furajera plina de adaosuri  – eu nu pot sa nu ma intreb retoric : Ce se intampla cu hormonii, chimicalele, antibioticele etc. daca porcul nu le elimina ?! Unde ajung toate acestea ?!......probabil ca ati ghicit deja.

Referitor la carnea de iepure, argumentele cred ca raman doar de natura istorica si anume : iepurele este purtator de o boala numita “febra iepureasca”, iar consumul doar al carnii de iepure conduce la deces, intrucat carnea este lipsita de acizi grasi esentiali. Oricum, nu cunosc multi consumatori de carne de iepure.

Pentru carnea de strut, in afara faptului ca este o carne rosie (iar consumul de carne rosie se pare conduce la un risc crescut de boli cardiovasculare si canceroase), nu gasesc argumente valabile contra consumului sau. Se pare ca este o mai buna alternativa la carnea de vita.

Si usor, usor – am ajuns la acele vietati din ape care nu au solzi sau aripi….. Sa fie vorba oare despre delicioasele fructe de mare ? Despre fructele de mare, am aflat recent ca sunt foarte toxice, ca si porcul sunt “gunoierii” oceanelor si marilor, desi contin omega3 – au un continut ridicat de metale grele (ex.: mercur), cresc riscul de dezvolta boli canceroase. Dincolo de faptul ca este dovedita stiintific toxicitatea fructelor de mare si se regasesc si pe lista alimentelor nerecomandate din Biblie – nu inteleg si nu am inteles de ce unii oameni considera ca sunt alimente consumabile in perioadele de post religios?!

Am sa ma opresc aici cu analiza indicatiilor biblice, nu inainte de a reveni la definitia “hranatatii” : hrana adusa intregii noastre fiinte. Revin la aceasta definitie intrucat, trebuie sa mentionez si punctul de vedere al spiritualitatii : consumul de carne scade vibratia si ne indeparteaza de starea de armonie. De ce ? Pentru ca, odata cu proteinele, vitaminele, nutrientii, antibioticele, hormonii de crestere, toxinele etc.si restul continutului fizic al carnii, ingeram si teama, frica, sentimentele si emotiile negative pe care le inregistreaza animalul inainte de moarte. In acest sens, exista pe net numeroase articole si filmulete ce ne aduc dovezi. Se pare ca, inainte de a muri, animalul elibereaza o toxina, un hormon al fricii – pe care nici o metoda de gatire nu o poate neutraliza si care ajunge direct in sangele nostru si implicit in corpurile subtile ale noastre. Si ne intrebam si nu intelegem…de unde avem atatea frici, temeri, stres, nervozitate, gandire negativa ?! Poate sa fie si acesta un raspuns, cu atat mai mult cu cat, constient sau nu, cu totii stim cum sunt animalele crescute, in ce conditii si cum sunt ele ucise.

Nu sunt contra consumului de carne si chiar recomand celor ce renunta la carne sa isi gaseasca surse alternative de vitamina B12, dar eu insami am renuntat la a mai consuma carne (desi nu am exclus-o inca in totalitate, incerc sa consum doar odata pe saptamana, doar carne de curcan de tara sau peste si doar in afara posturilor religioase). Trebuie sa remarc faptul ca reducerea drastica a consumului de carne, precum si trecerea la un regim echilibrat compus din doua mese raw-vegan (cruda-vegetariana) si o masa gatita – a insemnat pentru mine cresterea vibratiei si o stare de bine … sau de “hranatate” cum o numesc eu.

Va doresc multa HRANATATE !






joi, 16 februarie 2012

Cuvant inainte...

Cu totii am fost intrebati : "Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?". Eu mi-am dorit sa ma fac medic, sa ajut oamenii sa se vindece. Ma fascina aceasta meserie. Ma jucam "de-a doctorul" , acesta fiind jocul meu preferat. M-am orientat inspre o cu totul alta profesie, aceea de economist, fapt pe care nu il regret, intrucat am invatat multe din aceasta profesie si mai ales ce inseamna empatia si lucrul cu oamenii, cum sa asculti un om si sa ii intelegi nevoile. 


Se spune ca cel mai bun vindecator este acela care s-a vindecat si astfel mi-am regasit dorinta din copilarie si m-am reorientat pe partea de sanatate. Pentru ca sunt o fiinta care s-a vindecat si pentru ca intotdeauna mi-am dorit sa ii ajut si pe altii sa se vindece. Am invatat si invat in continuare cu placere despre nutritie, terapii alternative (reflexoterapie, presopunctura, fitoterapie), qi-gong, tai-chi, tehnica radianta. Am urmat cursurile unei scoli de terapii complementare si deocamdata, sunt calificata ca si tehnician nutritionist. Ma perfectionez in continuare si sper ca, din vara, sa reusesc sa imi implinesc visul de a fi medic candva - voi da la medicina.


Cunosc ce inseamna si starea de nesanatate sau dizarmonia (cu tot cu stresul, frica, teama, emotiile si sentimentele negative, boala, lipsa hidratarii, mancatul pe fuga etc), iar la fel de bine stiu acum ce inseamna HRANATATEA (asa cum am denumit-o) - sau sanatatea intregii fiinte. Inseamna hrana adecvata asigurata corpului fizic, emotional, mental si spiritual. Pot sa spun acum ca sunt cu adevarat in armonie pe toate planurile fiintei mele, iar toate efectele negative ale dizarmoniei descrise mai sus au fost inlocuite cu sentimente de iertare, bucurie, iubire, daruire, sanatate etc. 

Despre asta vreau sa vorbesc pe acest blog – despre intrarea in armonie. Pentru ca doar atunci suntem vindecati. Pentru ca atunci, dispare frica - acel monstru launtric pe care majoritatea il avem ascuns in noi si care nu ne lasa sa ne bucuram cu adevarat de viata.
Am facut o promisiune si imi doresc din suflet sa ma tin de ea : am promis ca ii voi ajuta pe toti cei care vor avea nevoie de mine. Imi doresc sa impartasesc cunostintele mele despre vindecare, despre sanatate, despre nutritie, despre vindecarea prin credinta, despre sistemul energetic uman si practicile energetice. Ma puteti contacta in masura in care credeti ca va pot ajuta sa va vindecati. Va astept cu drag.
In cele ce urmeaza, va invit sa parcurgeti impreuna cu mine aceasta magica calatorie ce are ca unic scop redobandirea armoniei in vietile noastre.