duminică, 30 septembrie 2012

Vulpea cand nu ajunge la struguri.....

   ........ zice ca sunt HRANATOSI, da ? Nicidecum, acri !

Iata ca era cat pe-aci sa treaca vremea strugurilor si sa nu apuc sa zic si eu doua-trei vorbe sau chiar mai multe despre ei.
Chiar acum, in timp ce scriu despre struguri si proprietatile lor, beau un pahar de suc din struguri, adica must, dar un must stors proaspat, plin de nutrienti si fara adaos de zahar.
Toamna, strugurii sunt regii fructelor. Se gasesc peste tot. In piata, tarabele sunt pline pana la refuz de struguri de tot soiul : albi, negrii, de Moldova, de Ostrov, de Vrancea, rosiatici, verzui, galbeni, cu samburi sau fara samburi, cu coaja groasa sau cu infasurati intr-o pielita subtire, stravezie, parfumati, brumati, cu boabe mari sau cu boabe mici si cate si mai cate.

Strugurii abunda in nutrienti. Sunt o sursa bogata de polifenoli (resveratrol, quercetin si catechin), acestea fiind substante puternice, antioxidante.

De altfel, sunt sigura ca de resveratrol ati auzit cu totii si stiti ca pe piata exista suplimente cu resveratrol sau creme anti-rid pe baza de resveratrol. Resveratrolul a fost descoperit in 1939 de catre un cercetator japonez, iar in 2003 s-a demonstrat ca resveratrolul prelungeste viata insectelor tratate cu aceasta substanta cu 45%. Este continut in cantitati mari in strugurii rosii si negrii si in vinurile obtinute din acestia si mai ales, in coaja strugurilor negrii. Substanta o intalnim in natura si in alte bunatati : afine, mure, prune, varza rosie, ceapa rosie.
Lista bolilor in care este de folos resveratrolul este lunga, insa merita mentionat ca cercetarile stiintifice efectuate au demonstrat ca aceasta substanta naturala blocheaza dezvoltarea celulelor canceroase, fiind extrem de utila in mai multe tipuri de cancer (de san, de col uterin, gastric, de  piele, intestinal, de esofag, de prostata, la pancreas, leucemie etc.). Resveratrolul actioneaza pe mai multe planuri : impiedica dezvoltarea celulelor maligne, stimuleaza sistemul imunitar si actioneaza impotriva formarii vaselor de sange ce alimenteaza tumorile. Mai mult decat atat, in ceea ce priveste cancerele hormono-dependente, resveratrolul actioneaza regland sistemul endocrin. Acest antioxidant puternic isi demonstreaza eficienta si in bolile cardio-vasculare, in bolile renale, in diabet,in infertilitate, in menopauza, in disfunctii endocrine, in hepatite si lista poate continua.
Dar nu doar in antioxidanti sunt bogati strugurii, cat si in vitamine si minerale. Toate acestea fac din struguri un medicament natural util in preventia si tratarea a numeroase boli. 
Nu este suficient sa consumam suplimente de genul multivitaminelor sau mineralelor sau resveratrolului, pentru ca principiile active din alimentele naturale sunt imbinate atat de frumos si de benefic in fructe, legume si plante. Stiu ca se spune ca pentru a obtine maximul de eficienta ar trebui consumate cantitati uriase de alimente si ca mai bine sa iei o pastila concentrata care echivaleaza cu 2-3 kg de struguri, de exemplu. Desi solutia este aparent mai simpla si mai eficienta, se pierd multi nutrienti si principii, in cazul acestei alegeri. Nimic nu poate fi mai bun decat ceea ce ne ofera natura, chiar si in conditiile in care solul este mai saracit decat in alte timpuri si fructele si legumele sunt supuse tratarii cu diverse substante. Mergeti voi in piata si veti gasi pe tarabe fructe si legume "adevarate", desigur, mai putin aratoase decat cele din supermarket, dar bogate in nutrientii atat de necesari. 

In cele ce urmeaza, va recomand o cura de 5 zile cu must. Pentru aceasta aveti nevoie de un storcator de fructe, ideal ar fi un storcator prin presare mecanica, deci nu prin centrifuga, Puteti sa alegeti un storcator manual, pentru inceput, cum este acesta sau puteti trece direct la unul electric cum ar fi Hurom sau Green Power. Incepeti cura prin consumul doar de cruditati, timp de o saptamana, fructe si legume crude. Apoi, timp de 5 zile sau mai multe zile, daca doriti, consumati doar suc de struguri (must), proaspat. Revenirea din cura se face treptat, mancand 1-2 zile doar fructe crude si introducand dupa aceasta perioada si legume crude. Sunt necesare 1-2 zile de alimente crude pentru fiecare 3 zile de cura.


Cura cu must are efecte puternice detoxifiante si este de mare folos in numeroase boli. Persoanele care sufera de afectiuni cum ar fi : diabet, colita de fermentatie, hipertensiune grava, probleme renale grave trebuie sa aiba grija in ceea ce priveste cura cu must, in aceste situatii este de evitat consumul in exces de struguri.

Acestea fiind spuse, am ajuns la concluzia ca indiferent daca ajunge sau nu vulpea la struguri, ei tot iti confera HRANATATEA de care ai nevoie !






luni, 24 septembrie 2012

Atelier de nutritie raw-vegan "2 in 1"

Dragii mei, duminica de 23 septembrie a fost o zi minunata, in care am cunoscut oameni deosebiti, alaturi de care am invatat lucruri noi si am descoperit impreuna beneficiile pe care hrana vie le aduce in viata noastra ! 

Impreuna cu Narcisa de la cofetaria voastra preferata "Ostraw Vegan" si cu ajutorul Loredanei, gazda noastra de la clubul "Little Team" (gradinita si afterschool), am avut ocazia sa vorbim despre nutritie, despre hrana vie, despre sanatate.

Atelierul din 23 septembrie a fost de genul "2 in 1", pentru ca am avut-o alaturi pe Narcisa, care ne-a povestit experienta ei interesanta in ceea ce priveste hrana vie si nutritia, astfel incat participantii au putut sa culeaga informatii de la doua persoane pasionate de acest stil de viata, nu doar de la mine.

Mai mult decat atat, fiecare participant ne-a impartasit din experienta personala cu hrana vie si astfel am descoperit ca hrana vie ne ajuta sa ne redobandim sanatatea, sa ajungem la greutatea optima pentru noi, sa ne simtim plini de energie si vitalitate, sa ne despovaram de stresul cotidian, cu alte cuvinte : sa ne vindecam viata !


Am atins si un record, in ceea ce priveste atelierele de nutritie raw-vegan, avand alaturi cea mai tanara persoana interesata de acest mod de alimentatie : fetita de doar 10 anisori a uneia dintre doamnele participante. Asa cum i-am spus si ei sunt sigura ca daca va continua pe acest stil de viata, va fi nu doar cea mai "tare" din clasa, dar si cea mai frumoasa si vesnic tanara, la fel ca doamna Anette Larkins de care s-a minunat cat de bine arata la peste 70 de ani ! Iti multumesc, draga Iulia, pentru prezenta ta incantatoare si pentru ajutorul pe care mi l-ai dat la format bombonele ! Iar cum mami a castigat la tombola organizata de noi, voucher-ul de participare la atelierul "Fii propriul tau Raw-Chef", sunt sigura ca ne vom revedea cat de curand !

La atelier a fost prezenta si doamna Cristina Frone (http://apa-ionizata.blogspot.ro/), careia ii multumesc pentru participare si pentru minunata prezentare cu care ne incanta de fiecare data si ne demonstreaza ca apa ionizata si hidratarea fac minuni pentru sanatatea noastra !

Si DA, am introdus in meniu, asa cum am promis, ciupercutele cu "smantanica" de caju si marar. Daca va intrebati cam cum au fost, pot sa va spun ca auzeam numai exclamatii de uimire si de placere ! Iar daca tot vorbim de ce am pregatit la atelier, pot sa va spun ca am descoperit cu totii ce gust deosebit are conopida (cruda, evident). Reteta in curand pe HRANATATE !

Am constatat cu mare bucurie in suflet ca din ce in ce mai multe persoane sunt interesate de un stil de viata sanatos si foarte multi aleg hrana vie in acest sens ! Faptul ca mi s-a oferit acest privilegiu, de a impartasi oamenilor informatii despre hrana vie, ma umple de o bunastare sufleteasca nemaipomenita !


Cam acestea fiind spuse, va multumesc pentru ziua minunata de ieri si va astept cu drag si la urmatoarele ateliere !












sâmbătă, 15 septembrie 2012

"Ceva bun" si Ciupercute cu "smantana" si usturoi !

Vreau sa impartasesc si cu voi minunatia pe care am mancat-o eu la Simplicity, in Brasov.
Chiar daca deocamdata vizual, pentru a-i simti gustul minunat va invit fie sa dati o fuga pana la Brasov, fie sa veniti la atelierele de hrana vie pe care le organizez, pentru ca am de gand sa introduc cat de curand reteta in program.

Asadar, proaspat intoarsa de la Brasov m-am si apucat sa pregatesc aceasta reteta minunata. La Simplicity in meniu o gasiti sub denumirea de "Ciulama de ciuperci". 
Mie mi-a iesit ceva extrem de similar cu ciupercutele cu "smantana" si usturoi cu care ma delectam din plin pe vremurile cand nu stiam ca smantana si maioneza obosesc ficatul si organismul, implicit.



Pentru aceasta reteta am ales ciupercute champignon, mici, pe care le-am taiat in patru si le-am pus la marinat o ora cu putin ulei, zeama de lamaie si doua linguri de sos Tamari.

Pentru "smantanica" am folosit :
- 1 cana de caju hidratat in prealabil, de cu seara;
- zeama de la 1/2 lamaie;
- 2 linguri ulei de masline;
- 2 linguri sos tamari;
- 2 catei de usturoi;
- 2 linguri de fulgi de drojdie inactiva;
- apa cat sa acopere nucile de caju;
Am pus totul in blender si intr-un minut si jumatate aveam o minunatie de "smantana" raw cu aroma de usturoi. Exact ca sosul din smantana si maioneza pe care il faceam pe vremuri.
Am tocat niste fire de marar si le-am amestecat in sos. Am scurs ciupercutele de marinata si am turnat sosul peste ele.

Si cum imi facea cu ochiul si niste spanac din frigider, am facut rapid o salata din spanac, patrunjel si varza rosie, cu lamaie si ulei de masline, pe care am servit-o pe post de garnitura alaturi de ciupercute.

La final am dat drumul la muzica, am pus melodia Paulei Seling si a lui Razvan Fodor "Ceva bun" si m-am apucat de savurat reteta condimentata din plin cu ingredientul magic : dragoste si presarata cu multa HRANATATE !






miercuri, 12 septembrie 2012

Brasov, Rosenau si Simplicity

Se spune : "Ai grija ce-ti doresti, se poate realiza !". Asa si eu : mi-am dorit sa dau o fuga pana la Brasov in aceste zile frumoase de septembrie si dorinta mi-a devenit realitate.
Nu mai vazusem orasul acesta frumos de peste un an de zile !
Am plecat intr-o sambata pe la pranz si am ajuns in centrul orasului Brasov cam pe la ora 17.00.


Nu am cuvinte sa descriu frumusetea acestui oras. Intotdeauna m-a impresionat Brasovul prin oamenii pe care ii vad plimbandu-se pe strazile sale, relaxati si intotdeauna zambitori. Intreg orasul emana energie pozitiva prin toti "porii", prin strazile sale inguste (strada Sforii) sau lungi (strada Lunga), prin cladirile incarcate de istorie, prin centrul luminos unde intotdeauna se intampla cate ceva.


Am urmarit cu placere spectacolul oferit de papusa care danseaza pe muzica cu tenta medievala. Am vazut garda orasului si m-am bucurat de porumbeii care zburda fericiti printre picioarele oamenilor, in speranta ca mai capata cate o bucatica de paine sau niste seminte. 

Am urcat in Poiana unde am si innoptat si am tras o gura de aer proaspat si ionizat cat sa-mi ajunga pentru cateva zile. 


A doua zi am coborat spre Rasnov si am facut cunostinta cu cavalerul Andreas de Rosenau. In cetatea Rosenau m-am simtit brusc teleportata in alta lume, in alta epoca, in alt timp. Chiar am avut senzatia clara ca sunt intr-un quest (joc de aventuri), cand l-am intrebat pe "fierarul" cetatii ce muzica se aude dintr-o casa si acesta mi-a raspuns ca este cineva care exerseaza, dar ca nu am acces acolo si ca pot doar sa ascult. Asa ca am ramas sa ascult muzica de acordeon, intrebadu-ma oare ce ar trebui sa fac, ce item trebuie sa-i dau "fierarului" pentru a avea acces in acea incapere misterioasa. 



Si apoi cetatea mai ascunde un mister : fantana, care este adanca, adanca si se banuieste ca ar fi un drum de acces secret intre orasul nou si cetate. Oare unde se termina fantana ?! O fi ea puntea de legatura intre doua lumi ?


Ce m-a impresionat la cetate, pe langa personajele din alte timpuri pe care le-am cunoscut acolo, a mai fost si faptul ca este construita pe locul unei vechi asezari dacice (Coumidava - Cetatea de pe culme), care la randul ei a fost construita pe locul unei si mai vechi asezari din epoca pietrei. Este imposibil sa te plimbi prin cetatea si sa nu auzi pietrelor care parca iti vorbesc si iti povestesc despre intamplarile ce s-au petrecut candva aici.


Si ne-am intors in Brasov, cu gandul doar la Simplicity - restaurantul raw-vegan din oras. Am poposit la Simplicity, cu o foame de lup si cu gandul doar la bunatatile raw pe care le-am vazut in pozele puse de cei de la restaurant pe facebook. Mi-am comandat o ciulama de ciuperci, pe care nu stiu exact cum as putea-o descrie in cuvinte. Mai degraba va recomand sa dati o fuga pana la Simplicity si sa o degustati, pentru ca este fantastic de buna. A fost urmata indeaproape de niste chiftelute cu sos delicioase. Iar la final, mi-am incantat toate celulele cu clatite de doua feluri : cu ciocolata si gem. Clatitele m-au convins si zilele astea imi voi lua deshidrator pentru a experimenta si eu preparatele raw ce se pot face cu ajutorul aparatului respectiv. Aaaa....si sa nu uit sa va spun ca si la Simplicity gasiti ingredientul magic, pe care eu il pun adesea in mancare : dragostea, presarata din plin peste preparate. Asa ca vorba lui Holograf : "Nu mai e timp de nimic acum", deci grabiti-va sa va rezervati o masa la Simplicity in Brasov.


Iar la final, dupa aceasta masa copiasa de hrana vie, ma mir ca am mai incaput pe strada Sforii :



Si cam astea fiind spuse, va doresc sa aveti parte de zile pline de Hranatate, mai frumoase decat cele pe care le-am avut eu la Brasov !




luni, 10 septembrie 2012

O noutate dulce - Atelier de nutritie raw-vegan pe 23 septembrie !

Dragi prieteni ai Hranatatii, va anunt cu mare bucurie ca pe 23 septembrie va avea loc un al treilea atelier de nutritie raw-vegan indulcit de cofetaria Ostraw Vegan si Re-creat de clubul Little Team (gradinita&afterschool), club faimos pentru minunatele petreceri si evenimente organizate pentru cei mici si nu numai.

Atelierul se va tine in cadrul clubului Little Team (strada Slobozia numarul 20, sector 4, Bucuresti) si va incepe la ora 12.30, cu o durata estimata de 6 ore, dar sigur veti dori sa fie mai lung.

Practic pe 23 septembrie va invit sa luati parte la un curs de nutritie tinut de mine, Delia-Hranatate si de Narcisa - Ostraw Vegan.


Veti putea afla de ce noi va recomandam hrana vie, cum ne ajuta acest stil de viata sanatos, cum sa combinati alimentele, ce inseamna nutritia si care sunt nutrientii si unde ii gasim, cum sa ne mentinem tineri, vigurosi si sanatosi, cum sa ne recastigam starea optima de sanatate si mai concret, cum putem integra hrana vie in viata de zi cu zi. 


Veti invata retete de bauturi si mancaruri vii, fara foc si le veti servi impreuna cu noi, urmand ca la atelierele pentru "avansati" sa le preparati chiar voi.

Veti participa la tombola cu premii, iar in final veti constata ca toata lumea este castigatoare.

Veti primi diplome de participare si un suport de curs pe DVD. 

Iar poate cel mai mare castig este faptul ca aveti posibilitate sa cunoasteti oameni ca si voi, oameni interesati de un stil de viata sanatos.



Pentru detalii si inscriere va rog sa imi scrieti pe mail : delia.simona.popa@gmail.com sau sa imi telefonati : 0745.30.60.87.

Va astept pe 23 septembrie sa impartasim Hranatate, sa ne indulcim de la Ostraw si sa ne Re-creem alaturi de Little Team.




marți, 4 septembrie 2012

Salata "BRAW"

Asa cum am promis acum ceva timp, a sosit momentul sa impartasesc cu voi o minunata si simpla reteta de salata : "BRAW".
  
Aceasta salata mi-a luat aproximativ 20 minute ca sa o prepar si sa o mananc, devenind perfecta pentru cei care nu au timp. Se preteaza foarte bine ca si cina usoara, mai ales cand vii obosit de la servici si numai de gatit nu iti arde.

In acelasi timp, este o salata plina de nutrienti, care mai de care mai benefici organismului.


Reteta este extrem de simpla :
- 1/2 de broccoli, taiat buchetele;
- 1 mango, taiat cubulete;
- 1 avocado, taiat cubulete;
- 1 ceapa rosie mica;
- 1 mana de stafide;

Avocado se paseaza usor cu furculita, avand grija sa ramana si bucati intregi din fruct. Se amesteca pasta obtinuta cu cuburile de mango, cu buchetelele de broccoli, cu ceapa rosie si cu stafidele. Se adauga un praf de sare, unul de piper si gata salata.
Simplu, nu ?

Pe cate de simpla este reteta, pe atat de complex este continutul sau de nutrienti.

Am sa incep cu broccoli, pentru ca din cate am observat suntem in plin sezon al acestei legume miraculoase.
Broccoli este o leguma inrudita indeaproape cu varza si cu conopida. Pe langa faptul ca este o sursa excelenta de vitamina A, vitamina C, calciu si fier, broccoli contine numeroase substante cu proprietati demonstrate stiintific ca fiind anticancerigene : sulforaphan, quercetin, indole-3-carbinol. 
Astfel, broccoli devine o leguma intens recomandata in prevenirea si tratarea diverselor forme de cancer. Trebuie mentionat ca germenii de broccoli sunt de 100 de ori mai puternici decat leguma in sine, asa ca este bine si va recomand sa consumati si salate imbogatite cu germeni de broccoli. 
Pe piata se gasesc tot felul de suplimente sub forma de pastile, cu nutrientii continuti de broccoli in varii concentratii. Din punctul meu de vedere, consumul de broccoli sau de germeni de broccoli ca atare este indubitabil mai benefic organismului decat o pastila, chiar daca se spune ca pentru a ajunge la concentratia respectivei pastile trebuie sa mananci 1 kg de broccoli, de exemplu.
Nimic nu se poate compara cu ceea ce ne ofera natura, proaspat! 
Din fericire, taranii nostrii au inceput sa cultive si ei broccoli, asa ca nu mai este nevoie sa il consumam pe cel olandez sau stiu eu ce alta natie, pe care il gasim in supermarket ci ne putem aproviziona cu broccoli autohton din piata sau direct de la sursa.

Mango este un superfruct si cum e marul pentru europenii, asa este si mango pentru tarile subtropicale. Este originar din India si considerat "fruct sacru". Bogat in vitamina A, vitamina C, vitamina E, cupru, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, omega 3 si omega 6. Continutul sau ridicat de antioxidanti, recomanda mango pe lista alimentelor ce ne intineresc. Fructul este extrem de benefic pentru sanatate : intareste sistemul cardio-vascular, este detoxifiant, ajuta vederea, are efect imunostimulator, reduce colesterolul.
Inainte de consum, mango trebuie decojit, intrucat coaja sa este toxica si poate provoca alergii persoanelor sensibile.

Avocado este un fruct originar din America Centrala si de Sud. Este bogat in acizi grasi mononesaturati, benefici pentru organism, la fel ca si uleiul de masline. Acest tip de grasimi scade riscul bolilor de inima, a cancerului si a accidentelor vasculare. Este o sursa foarte buna de vitamina E (un antioxidant puternic si benefica pentru piele). De asemenea are un continut ridicat de potasiu, mineral esential pentru echilibrarea celulara si pentru intarirea musculaturii, inclusiv a miocardului. 

Salata "BRAW" este delicioasa si imbina cu succes proprietatile celor 3 ingrediente de baza : broccoli crocant, mango dulce-acrisor aromat si avocado moale si pufos. Stafidele si ceapa rosie nu fac altceva decat sa adauge savoare salatei. 

Va rog sa incercati aceasta reteta HRANATOASA si sa-mi spuneti si mie ce parere aveti !





luni, 3 septembrie 2012

Atelier nutritie raw-vegan "Pur si simplu hrana vie" - 1 septembrie

Iata ca a avut loc si al doilea atelier tinut de Hranatate si Tao-Magic, in echipa deja "RAWSOME" formata de Delia si Miruna (instructor Qi-Gong la tao-magic.ro).

Am petrecut o dupa amiaza minunata, alaturi de oameni cu adevarat deosebiti, carora le multumesc si pe aceasta cale.

Acest al doilea atelier a fost diferit fata de atelierul din 22 iulie. Conceptul de hrana vie a fost ca si "vandut", in sensul ca participantii stiau beneficiile si miracolul pe care il aduce hrana cruda in viata noastra. Unii erau vegetarieni de ani buni, altii erau chiar raw-vegan. Oricum, toti participantii au fost mai mult decat interesati de acest stil de viata, astfel incat pentru mine a fost mai mult decat simplu sa le prezint avantajele unei alimentatii preponderent crudivore. 

Ne-am delectat cu preparate delicioase, 7 la numar, pentru ca 7 este un numar magic : Dumnezeu a creat lumea in 7 zile, sunt 7 planete, 7 culori de baza, 7 note muzicale, 7 minuni ale lumii si lista poate continua. 

Am inceput cu sucul verde, plin de vitalitate si de sanatate; Pe masura ce am invatat despre nutrienti si unde ii gasim in hrana vie, am continuat cu aperitivele    (2 la numar) si am facut un act de magie, preschimband o leguma binecunoscuta intr-un cous-cous miraculos.



Am inaintat in cunoastere si am aflat de ce imbatranim, prin urmare am intinerit cu ajutorul unei delicioase limonade bogata in antioxidanti. 


Am avansat in bucataria raw-vegan, in ustensilele si aparatura pe care le folosim, in ce presupune hrana vie, vegana si am descoperit ca putem adopta cu usurinta acest stil de viata, intrucat proteinele de origine animala chiar nu ne sunt necesare. Asa ca am servit felul principal : delicioasele Spaghetti Pandoriene.
Si mai apoi am vazut relatia intre hrana vie si sanatatea noastra, am facut cunostinta cu supereroii alimentelor raw-vegan si am aflat cam ce face un om hranatos pe parcursul unei zile, iesind putin din sfera nutritiei si a planului fizic si intrand in sfera echilibrului pe celelalte planuri ale fiintei noastre : energetic, mental, emotional si spiritual.
In final ne-am incantat gustul si mirosul cu Smoothie-licious, acompaniat de supereroii pe care i-am cunoscut anterior.
Bineinteles, festivitatea de premiere a fost insotita de prajitura "Rawstul afinelor", care a incununat cu succes calatoria noastra spre HRANATATE.



Cristina Frone, reprezentant Apa Ionizata, ne-a incantat cu prezentarea si degustarea apei vii, a apei ionizate. Am vazut ca ceaiul se poate face si cu apa rece, pastrand astfel multimea de nutrienti care se distrug, de obicei, prin fierbere. Ionizatorul de apa este cu adevarat un aparat revolutionar, dar mai multe despre apa ionizata si avantajele sale enorme pe care le confera sanatatii vom discuta intr-un articol viitor.

La atelier am avut ocazia sa aflam si opiniile a doi medici extraordinari, preocupati de nutritie, hrana vie, nu doar pentru dansii, care deja practica acest stil de viata sanatos, ci in primul rand pentru pacientii lor. Dansii ne-au impartasit, pe parcursul prezentarii, din cunostintele lor medicale si ne-au adus confirmarea, din punct de vedere stiintific, a faptului ca nutritia sta la baza mentinerii si recuperarii sanatatii, indiferent de diagnostic. 





La sfarsitul prezentarii a avut loc extragerea premiilor la tombola. 
Premiilor HRANATOASE li s-au alaturat cu drag premii oferite de cofetaria Ostraw Vegan si Arganshop.

Cu totii am fost castigatori in urma acestui atelier de nutritie raw-vegan "Pur si simplu HRANA VIE !", asa ca la final a avut loc si festivitatea de decernare a certificatelor de participare. 

Si astfel, pe 1 septembrie, inconjurati de binecuvantata lumina solara, am pornit impreuna pe drumul ce duce spre HRANATATE.



Va asteptam cu drag la urmatoarele ateliere organizate de echipa "RAWSOME" : Delia (Hranatate) si Miruna (Tao-Magic) !