luni, 27 februarie 2012

Postul....o chestiune strict religioasa ?

Astazi a inceput Postul Mare al Pastilor si consider o ocazie foarte buna pentru a dobandi "Hranatate", in sensul ca este perioada optima de hranire a intregii noastre fiinte.

Inainte de a cunoaste mai multe despre importanta postirii pentru fiinta noastra, in tot ansamblul ei, consideram postul o chestiune strict religioasa. Tin minte ca "am tinut" acum cativa ani Postul Mare sub forma unei diete lacto-ovo-vegetariene. Efectul a fost ca pe tot parcursul slujbei de Inviere m-am gandit cum am sa ma infrupt din fripturile ce ma asteptau pe masa, de indata ce voi ajunge acasa.

Pana la urma ce este postul ?

Postul semnifica abtinerea, in principiu de la mancare, dar nu numai. Semnifica si abtinerea de la fapte si ganduri rele, emotii si sentimente negative. Este o perioada de curatare si vindecare a fiintei noastre : trupeasca si sufleteasca.

Postul poate sa fie religios sau terapeutic. Diferenta intre cele doua consta in faptul ca postul religios este prestabilit de catre Biserica in anumite perioade din an (Postul Pastilor, Postul Craciunului, zilele de miercuri si vineri si asa mai departe).
Dar, in esenta, atat postul religios cat si cel terapeutic au acelasi scop primordial : apropierea de Divinitate, cresterea vibratiei spirituale, detoxifierea organismului, intr-un cuvant vindecarea noastra.

Postul este prezent in toate religiile, sub o forma sau alta si este intalnit in istoria omenirii de mii de ani. De exemplu, cu peste 550 de ani inainte de Hristos, Hipocrate folosea postul ca si practica terapeutica in vindecarea pacientilor sai. Isus a postit timp de 40 de zile. Toate animalele, atunci cand sunt bolnave, postesc in mod instinctiv, cu exceptia omului modern acesta fortandu-si organismul sa manance cat mai mult pentru a se 'intari'. Din vechime, postul sau mai puternic - postul negru- a fost si este recunoscut ca o metoda terapeutica de vindecare a unor boli, chiar din cele considerate a fi grave. Terapeuti cunoscuti ca Breuss, Valeriu Popa, Gerson si multi altii recomanda sub o forma sau alta postul.

Si totusi - in ce consta efectul terapeutic al postului ? Oare simplul gest de renuntare la carne sau la produse animaliere sau complet la alimente - pentru o perioada de timp prestabilita - sa aiba acest efect de vindecare?
 Desigur ! Este demonstrat stiintific ca atunci cand cantitatea de hrana ingerata este redusa sau chiar eliminata, toate organele si glandele au parte de o binemeritata odihna; tesuturile, sangele si toate celulele corpului se purifica si se regenereaza; toxinele se elimina; echilibrul PH este restabilit. Din acest motiv, este bine ca postul sa fie insotit si de o detoxifiere a colonului (prin colonhidroterapie, clisme sau programele noi de curatare a colonului gen Colonhelp, Colo-Vada-Plus sau altele asemanatoare).
 Lipsa poftei de mancare din timpul unei boli se datoreaza tocmai faptului ca organismul reactioneaza asa pentru a elimina toxnele si toate subsatantele daunatoare deci noi ar trebui sa respectam aceasta dorinta a organismului nostru, nu sa-l fortam sa mai primeasca si alta mancare de care nu are nevoie.

Ne poate postul curata si vindeca sufletul ?
Sigur ca da ! In primul rand, renuntarea la carne in principal si la produsele animaliere in secundar, ne creste vibratia - asa cum am scris in "Reguli antice de hranatate". Ne descarcam de frica, teama, durerea si emotiile animalelor ucise. Implicit si noi ne simtim mai liberi, mai deschisi la minte, mai luminati, lipsiti de stres si plini de pozitivism. Alaturand fiecarui gand frumos, fiecarei fapte, fiecarui gest  o rugaciune,  putem avea siguranta curatarii si vindecarii mintii si a sufletului.

Asadar ... postul este o chestiune de alegere : sa fim liberi sau sa depindem  !?!

Intrucat subiectul postului este amplu, am sa il acopar pe parcursul mai multor zile si am sa il insotesc chiar si cu cateva retete delicioase de post !

Va doresc HRANATATE !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu