miercuri, 29 februarie 2012

"C - POWER" Smoothie HRANATOS


Obisnuiesc sa imi incep ziua cu un mic dejun copios reprezentat de un smoothie de fructe. Cel mai bine se consuma fructele pe stomacul gol si cel mai bine dimineata. Mie imi plac foarte mult sub forma de smoothie-uri, pe care le fac rapid la blender.

Astazi am facut un smoothie cu multa vitamina C si l-am denumit C - Power.
Componenta lui este urmatoarea :

- 2 kiwi, 2 mere si 1 portocala decojita;

- 400 ml apa, 2 linguri de polen crud; 1 lingura de miere; 1 lingurita de tinctura de propolis;


Aceasta este bunatatea de C-Power ce a rezultat :

Povestea lui C-POWER :

Fructul de KIWI este un fruct de provenienta asiatica, bogat in vitamina C, fibre si potasium si de asemenea cu un continut semnificativ de vitamina A  E. Consumul de KIWI are efect antioxidant, laxativ, antibacterian, protector cardiovascular, scade colesterolul si lupta impotriva radicalilor liberi.
PORTOCALA are de asemenea proprietati antioxidante, in principal datorita continutului ridicat de vitamina C.
MARUL este bogat in vitamine (C, A, E si B6) precum si in minerale (calciu, cupru, zinc si fosfor). In definitiv, zicala este : "An apple a day keeps the doctor away! - Un mar pe zi tine doctorul departe". Astfel, merele au proprietati anticancerigene, scad valoarea colesterolului, protejeaza aparatul cardiovascular, regleaza tranzitul digestiv, dreneaza rinichii si ajuta impotriva constipatiei. Este bine sa cosumam merele cu tot cu coaja si chiar cu tot cu cotor. Merele trebuiesc spalate foarte bine, in cazul in care se consuma cu coaja. Incercati sa cumparati mere din piata si evitati-le pe cele mari, frumoase, lucioase pe care le gasim in supermarket. O sa remarcati in primul rand diferenta substantiala de gust, iar in al doilea rand se stie ca un produs natural este mai sanatos.
MIEREA este un superaliment. Contine peste 400 de substante nutritive, iar continutul sau este similar cu al sangelui uman. Alegeti intotdeauna mierea naturala si este bine sa aveti o sursa sigura de unde sa va achizitionati miere. Un lucru foarte important de stiut este ca mierea naturala cristalizeaza, singura exceptie fiind mierea de salcam. Mierea nu trebuie fiarta sau pusa in lichid fierbinte. Isi pierde mare parte din proprietati. Aveti grija la falsurile existente pe piata ("siropul de zahar" mai concret) sau la mierea necristalizata. Aceasta este obtinuta prin fierberea mierii la 90 grade, deci se pierd majoritatea proprietatilor nutritive si mai rau, poate deveni toxica.
POLENUL, tot un superaliment. Cel mai bun este polenul crud, pe care il tineti la frigider. Albinele culeg polenul si il depoziteaza in celulele fagurilor cu scopul de a asigura hrana proteica necesara cresterii
puietului.Astfel, polenul este o sursa bogata de proteine si aminoacizi, precum si de vitamine si saruri minerale. Atentie persoanelor ce au alergii la polen, dar eu cred ca si alergiile au o cauza ce se poate vindeca.
PROPOLISUL este un medicament al naturii. Proprietatile sale terapeutice sunt remarcabile, propolisul fiind eficient in peste 200 de afectiuni. Propolisul este un antibiotic natural, are proprietati antihemoragice, antiinflamatoare, antitumorale, antiparazitare, hipotensiv, cicatrizant si multe altele. Propolisul brut, neprelucrat sub forma de tinctura, nu este digerabil. O cura de 3 saptamani cu propolis este recomandata, mai ales primavara, intrucat creste imunitatea organismului. Atentie tot asa la alergii.


Va recomand sa va incepeti ziua cu un smoothie delicios. Veti deborda de energie, iar un astfel de smoothie cu continut ridicat de vitamine, minerale si proteine inlocuieste cu succes monotonele cereale cu lapte sau merdeneaua cu iaurt. In plus, este gata in doar 10 minute !


Ca de obicei, va doresc HRANATATE !

Un comentariu: