marți, 31 iulie 2012

Feng Shui si sanatatea


Sunt unele situatii in viata cand avem nevoie de niste explicatii : de ce ne imbolnavim ? de ce nu ne mai intelegem cu persoana iubita ? de ce nu promovez ? .... si asa mai departe. 
Cateodata explicatiile ni le putem oferi si singuri, intuitiv. De cele mai multe ori, desi suntem capabili "sa vedem paiul din ochiul altuia", nu putem vedea solutia la problema cu care ne confruntam.
Folosindu-ne de arta Feng Shui, putem gasi cateva explicatii la situatiile mai delicate cu care ne confruntam cateodata si desigur, putem gasi si solutiile de iesire din situatiile respective.
Pe scurt, Feng Shui (tradus din limba chineza prin "Vant si Apa") reprezinta o arta si anume : arta prin care se studiaza energia vitala care ne inconjoara. Prin corectarea si echilibrarea fluxului de energie din casele in care locuim si muncim, vom reusi sa ne imbunatatim viata din toate punctele de vedere. 

Pentru a intelege mai bine ce este arta Feng Shui si cum ne putem ajuta de aceasta arta mai ales in ceea ce priveste sanatatea noastra, am rugat-o pe Miruna Macavei, Consultant Feng Shui la Centrul de Cercetare Feng Shui Romania, sa ne faca o scurta introducere in aceasta arta milenara :

Armonia cu mediul – şanse sporite de sănătate
Deşi nu poate fi încadrat în domeniul terapiilor, Feng Shui tradiţional, prin principiile sale simple care pot fi încadrate în amenajarea casei sau biroului, ne poate ajuta să obţinem o sănătate bună. De asemenea, o simplă analiză Feng Shui ne poate ajuta să descoperim care sunt energiile mai putin favorabile şi să ne ferim de ele prin aplicarea aşa-numitelor “remedii”.

Chiar dacă nu aţi apelat la un consultant Feng Shui tradiţional care să vă analizeze casa/biroul şi să vă ofere sfaturi personalizate, puteţi aplica anumite idei din acest articol.

La graniţa dintre artă şi ştiinţă
Feng Shui este deseori confundat cu un stil de amenajare a interiorului, cu astrologia, iar mulţi cred că numerologia, aromoterapia şi mantrele sunt parte integrantă din acest vast domeniu de studiu care constă în analizarea clădirii în care trăim (sau lucrăm) şi a mediului din jurul acesteia, cu scopul de a afla “modelele energetice” din aceasta.

Neintrând în detalii tehnice, putem spune că există energii proprii caselor,
care se calculează pe baza anului de construcţie şi a orientării magnetice, cât şi energii temporale, aduse de anul curent. Acestea sunt găsite în
toate casele în acelaşi loc (de exemplu, energia notată cu A1 – energia 1 – se găseste în toate clădirile în zona de sud în anul 2012).

Energiile anului în curs – ce ne spun cifrele
Aceste energii (sau “stele”) anuale pot fi folosite, daca discutam despre energiile pozitive sau pot fi evitate (sau remediate), în cazul celor negative. Puteţi lucra cu aceste energii chiar dacă nu vă cunoaşteţi schema de bază a casei dvs.

Energiile anului 2012 sunt aranjate ca în schema de mai sus. Steaua (energia) anului acesta este notata cu cifra 6 si apare în centru. Ca să puteti aplica sugestiile din acest articol, faceţi o copie planul apartamentului/biroului dvs., marcaţi punctele cardinale şi inter-cardinale şi împărţiţi casa în opt zone (gândiţi-vă că porţionaţti o pizza), pornind din centrul casei.

Energiile nefavorabile – diverse probleme de sănătate


Există o “treime” de energii negative, notate cu cifele 2, 3 şi 5. Este important să le localizăm corect în casă şi apoi să ne ocupăm de “îmblânzirea” lor. Lucrul cel mai usor de făcut este să evitam, pe cât posibil, să stăm mult timp în zonele în care apar aceste stele.

De asemenea, este recomandat să nu se facă renovări majore în aceste zone pentru a nu
agrava problemele care pot fi aduse de ele.

Energia 2 poate indica boli, în special cu organele din zona abdominală (stomac,
splina, pancreas). O putem remedia cu ajutorul unui fruct uscat denumit Wu Lou pe care
să îl punem în zona respectivă (dacă zona acoperă două camere alăturate, vom pune câte
un Wu Lou în fiecare cameră). De asemenea, putem folosi şi elementul metal (globuri
aurii).

Energia 3 poate afecta ficatul şi vezica biliară, dar şi mâinile şi picioarele. Pentru această energie avem nevoie de elementul foc, cum ar fi lumânări piramidale portocalii sau perdele grena sau perne decorative roşii sau violet.

Energia 5 este considerată foarte negativă şi este indicat să o evităm dacă spaţiul ne-o permite. Poate să indice accidente şi boli, cât şi nenoroc. În particular, poate aduce tulburări ale sistemului digestiv. Aici avem nevoie tot de elementul metal: 6 globuri aurii, culorile galben-auriu şi sunet metalic (clopotei de vânt cu tuburi metalice sau muzică de pian).
















Energiile favorabile – zone benefice

Celelalte energii anuale sunt benefice (cum ar fi energia 8 care oferă sănătate) sau neutre şi nu trebuie sa ne concentrăm prea mult asupra lor.

Succes în aplicarea sugestiilor mele. Mă puteţi contacta pentru întrebări la adresa de e-mail: miruna@fengshui-traditional.ro.

În plus, amintiţi-vă să aveţi grijă de sănătatea voastră şi prin relaxare, mişcare fizică, nutriţie echilibrată şi somn odihnitor.

Miruna Macavei
Consultanta Feng Shui
Centrul de cercetare Feng Shui Romania (FSRC Romania)
www.fengshui-traditional.ro



duminică, 29 iulie 2012

Remember atelier raw vegan "Pur si simplu HRANA VIE!"

Vara aceasta unii nu dorm, unii nu voteaza, iar altii care isi doresc sa isi schimbe stilul de viata dintr-unul obisnuit intr-unul sanatos, au participat la atelierul din 22 iulie: "Pur si simplu HRANA VIE!" organizat de mine si Miruna, de la www.tao-magic.ro.
Doresc sa impartasesc tuturor starea de bine si de fericire pe care am experimentat-o alaturi de grupul de prieteni care au participat la atelier.


Dintre obiectivele acestui atelier putem enumera : sa intelegem ce inseamna HRANA VIE, cum ne poate ajuta acest stil de viata in mentinerea sau redobandirea sanatatii, ce inseamna nutritia si care sunt principiile nutritionale de baza in sistemul de HRANA VIE, sa invatam sa pregatim cateva retete delicioase RAW VEGAN ce pot inlocui cu succes o masa obisnuita si bineinteles, delectarea cu preparatele respective.

Din punctul meu de vedere, principala realizare pe care am obtinut-o a fost ca am cunoscut oameni minunati alaturi de care am petrecut cateva ore interesante si placute si am invatat cu totii multe lucruri noi. 
Dintre retetele preparate nu au lipsit minunatele spaghetti pandoriene si sucul verde, atat de benefice pentru organism. Vedeta atelierului a fost insa o salata de broccoli cu stafide, a carei reteta trebuie sa o public neaparat pe 'HRANATATE' cat mai curand. Desigur, nu a lipsit din decor prajitura "Rawstul Afinelor" nici bauturile racoritoare naturale BIO sau smoothie-uri delicioase.

Personal astept cu nerabdare urmatorul atelier, care estimez ca va avea loc in prima jumatate a lunii septembrie. Desigur ca va puteti inscrie deja fie pe mail la adresa : delia.simona.popa@gmail.com sau la telefon : 0745306087.

Pana atunci, HRANATATE !





vineri, 20 iulie 2012

Atelier "Pur si simplu HRANA VIE"


Astazi este ultima zi de inscriere pentru atelierul organizat de mine in colaborare cu Miruna (www.tao-magic.ro).


La acest atelier vom avea ocazia :
  •  sa parcurgem un curs interactiv de nutritie, cu accentul pus pe hrana vie;
  •  sa vedem "live" ce presupune pregatirea unui meniu complet de hrana vie : 3-4 feluri de mancare, smoothie-uri si sucuri delicioase;
  •  sa servim impreuna meniul de hrana vie;
  •  sa aflam principiile si bazele unui stil de viata sanatos;
  •  sa intelegem modul in care hrana vie ne ajuta la redobandirea si mentinerea sanatatii;
  •  sa invatam retete noi de hrana vie;

si nu in ultimul rand, as spune chiar in primul rand : sa ne cunoastem si sa petrecem impreuna o duminica dupa-amiaza, sper memorabila.

Revin si aici (am tot facut-o pe pagina de facebook a evenimentului) cu informatii proaspete :

  • Atelierul va avea loc la adresa : North Area Lake View Residence, strada Zagazului nr.13-19, corp C, etaj 1, apartament 136.



  • Durata estimata : 12.00 - 16.00
  • Costul atelierului : 100 RON/persoana;

Va asteptam cu drag sa impartasim din "tainele" HRANATATII !

duminică, 15 iulie 2012

Cocktail "Ginger Yellow Apple "

As fi in stare sa beau acest cocktail non-stop si tot nu m-as satura de el. Este un cocktail cu efect puternic detoxifiant, racoritor, exotic si foarte simplu de facut.

Iata ce contine :
- sucul de la 2 mere;
- sucul de la 2 lamai;
- sucul de la 1/2 radacina de ghimbir proaspata;

Savoarea acestui cocktail minunat se datoreaza in primul rand ghimbirului
Acesta este un ingredient prea putin uzitat, din pacate, in bucataria noastra traditionala. Este un ingredient exotic, imprumutat fiind din bucataria asiatica. Indienii si chinezii il folosesc cu succes. Este o planta medicament, evident. Proprietatile sale miraculoase sunt cunoscute inca din antichitate, dar abia de putin timp sunt si dovedite din punct de vedere medical.
Ghimbirul are un efect antiinflamator, fiind folosit cu succes in tratarea artritei. 
Combate greata si senzatia de voma, fiind recomandat in caz de rau de masina, avion, mare, precum si femeilor insarcinate sau persoanelor care au suferit interventii chirurgicale sau fac tratamente chimioterapeutice.
Favorizeaza eliminarea toxinelor si asigura o flora intestinala sanatoasa. De asemenea, stimuleaza plamanii, fiind util in caz de astm, raceli la plamani, viroze respiratorii.
Ceaiul de ghimbir combate febra, raguseala, sinuzita.
Ghimbirul are si efect afrodisiac, fiind cunoscut drept "painea dulce a iubirii".
Se poate consuma crud sau uscat, sub forma de pulbere.
In alimentatie se poate folosi fie la mancaruri gatite, la salate, sucuri sau sub forma de ceai.

Combinatia intre mar, lamaie si ghimbir este excelenta, atat din punct de vedere al gustului cat si al efectelor benefice asupra fiintei in ansamblul ei si evident, HRANATOASA !


vineri, 13 iulie 2012

Spaghetti "PANDORIENE"

Mda....cam la asta m-am gandit cand am terminat de pregatit aceste spaghetti minunate : daca locuitorii de pe Pandora ar manca spaghetti, cu siguranta astea ar fi preferatele lor !
Sunt roz, sunt pline de energie, sunt sanatoase, iar sosul de nuci cu busuioc le creste vibratia, ca sa ma exprim in termeni spirituali ! Iar pe cat sunt de aspectuoase, pe atat sunt de gustoase. Cu o adevarat o hrana pentru trup, minte si spirit.
Nu aveti incotro, trebuie sa ma credeti pe cuvant sau sa veniti la atelier sa le degustam impreuna !


Asadar..."Ladies and Gentleman"...nu mai sunteti in Romania, sunteti pe Pandora !

Pentru a face aceste "paste" minunate, am folosit 2 dovlecei, curatati de coaja si spiralati cu ajutorul aparatului de facut paste din legume.
Apoi, am stors o sfecla mititica si am turnat sucul miraculos peste "paste". Operatiunea asta am 
facut-o cu o seara inainte si am lasat dovleceii sa se "pupe" cu sucul de sfecla toata noaptea la frigider.

Pentru sosul de nuci cu busuioc : am pus la hidratat de dimineata un castronel de nuci, pe care le-am amestecat ulterior la robot cu o mana de busuioc proaspat si aromat, cu putin ulei de masline, zeama de la 1/2 lamaie si putina sare.

Tot mai de dimineata am pus intr-un castronel, la marinat, buchetele de broccoli cu sos Tamari, putin ulei de masline si cativa stropi de otet balsamic.

Apoi, am scurs dovleceii bine de tot si i-am amestecat cu sosul de nuci si busuioc. Am scur si marinata si am aranjat buchetelele de broccoli pe o farfurie."Pastele" le-am pus deasupra si am ornat cu cateva frunzulite de busuioc.

Cam despre asta ar fi vorba in aceasta reteta minunata pentru care ii multumesc lui Russell James - raw chef.

Ingredientul minune al acestei retete este busuiocul proaspat. Busuiocul este o planta de leac, o planta sfanta. Adaugata in mancare sau in apa de baut, pur si simplu o "sfinteste" sau ii creste vibratia. Lucrul acesta se simte pe un nivel mai inalt al fiintei noastre. Starea de spirit, dupa ce consumi o mancare cu busuioc proaspat sau bei apa in care ai pus cateva fire de busuioc, este semnificativ mai buna. 
Se spune, printre altele, ca femeia care bea zilnic, pe nemancate, o cana de apa de busuioc (cateva fire de busuioc puse la macerat cu o seara inainte intr-o cana de apa) va ramane vesnic tanara si frumoasa si va fi iubita de iubitul ei ca in prima zi.
Pe langa proprietatile holistice ale acestei plante, ea detine, bineinteles si importante proprietati terapeutice. Busuiocul este un bun antiseptic, antibiotic, antifungic, antiinflamator, antimicrobian, tonic, digestiv. Este o sursa excelenta de calciu si fosfor si bogat in antioxidanti. 
Busuiocul calmeaza, regleaza si energizeaza sistemul nervos, fiind recomandat ca si remediu anti-stres sau impotriva sindromului oboselii cronice. Puteti recurge la aromoterapie cu ulei esential de busuioc sau sa beti seara inainte de culcare un ceai calmant in care sa puneti si busuioc.
Asadar va recomand sa folositi cat mai mult busuioc, atat in mancare cat si in apa de baut sau ceai.

In final, ca de obicei, va doresc HRANATATE !





miercuri, 11 iulie 2012

Crema de corp "COIN VERT"

Ce poate fi mai placut pentru corp in vara aceasta torida decat o crema racoritoare, bogata in principii nutritive si emoliente ? Iar daca aceasta crema este 100% naturala, fara parabeni, fara aditivi, fara chimicale - atunci corpul nostru va fi recunoscator si spiritul incantat de alegerea facuta.
Pentru ca imi doream demult o astfel de crema, am ales sa o prepar singura.
Este drept ca am avut ceva emotii, fiind prima mea crema, dar zic eu ca rezultatul obtinut este mult peste asteptari.

Cu mare bucurie, doresc sa va prezint crema de corp "Coin Vert" : o crema exotica, intens hidratanta, cu parfum de lamaie, ce va va lasa pielea moale si catifelata.

Ingredientul principal pe care l-am folosit a fost IUBIREA, iar ca dovada sta faptul ca dupa ce am terminat crema nu m-am putut gandi decat la mama mea si cat de mult se va bucura ea de acesta crema.
Pe langa multa iubire, crema contine :
- unt de shea BIO;
- ulei de cocos BIO;
- ulei de avocado BIO;
- ulei esential de lemongrass BIO;
- vitamina E naturala, de origine vegetala;

Proprietati : hidrateaza si revitalizeaza pielea, fiind usor absorbita in piele si patrunzand in profunzime; regenereaza si promoveaza reinnoirea pielii; atenueaza petele provocate de soare sau inaintarea in varsta; contracareaza efectele imbatranirii; mareste productia de colagen a pielii; tonifica;

Recomand a se folosi:
- pentru ingrijirea pielii uscata si matura;
- dupa expunerea la soare a pielii;
- riduri si semne de imbatranire;
- vergeturi;
- piele afectata, crapata;

"Nici ca voi ca sa ma laud", dar crema este cu adevarat minunata. Bate de departe produsele chimizate si parabenizate ce se gasesc prin magazine. Atat de mult imi place, incat vreau sa impartasesc si cu voi acest produs si de ce nu...si altele ce vor mai urma. Prin urmare, puteti comanda aceasta crema fie pe mail la : delia.simona.popa@gmail.com, fie la numarul de telefon : 0745.30.60.87.
Pretul cremei pentru 100 ml este 40 RON. Livrarea in Bucuresti se poate face personal pentru zonele : Mall Vitan, Vitan Barzesti, Decebal, Muncii, Timpuri Noi, Tineretului, Sun Plaza, Salajan, Dristor, Titan, Auchan Titan sau prin curier pentru alte zone din Bucuresti sau din tara. Costul curierului va fi comunicat la comanda. Plata se poate face cash la livrare sau prin transfer bancar. 
Termenul de garantie este de 6 luni de la data fabricarii.
Produsul il fac doar pe baza de comanda.

Asadar, o crema HRANATOASA : "COIN VERT", este alegerea perfecta pentru aceasta vara.


luni, 2 iulie 2012

"Stiu ce ai facut asta vara" - o prajitura Hranatoasa !

Din cand in cand ma loveste inspiratia ! Si cu cat gatesc mai mult in sistem de hrana vie, cu atat ma loveste mai tare. De data aceasta, ideea mi-a venit de la smoothie-urile de dimineata, de la canicula si de la faptul ca daca deschid usa frigiderului se revarsa in valuri fructele de vara : zmeura, piersici, caise, cirese, visine etc.

Asadar, inspirata fiind si nestiind ce sa pregatesc ceva dulce pentru niste prieteni pe care ii asteptam pe la noi, am creat o minunatie de prajitura hranatoasa in care gustul subtil al zmeurei se imbina cu parfumul caiselor, pe care atunci cand am terminat-o mi-a venit in cap un singur nume : "Stiu ce ai facut asta-vara !". Pentru ca este o prajitura pe care poti sa o faci toata vara si nu te mai saturi de ea.

Blatul l-am facut foarte simplu : am obtinut o faina de alune de padure cu migdale cu ajutorul robotului Green Power (are si kit pentru faina din nuci) si am amestecat-o cu 2 linguri de miere, putin lapte de migdale si 2 lingurite ulei de cocos pana am format o pasta groasa. Am intins pasta intr-un inel culinar si gata blatul. Pentru a obtine faina de nuci, puteam foarte bine sa folosesc si rasnita de cafea.

Deasupra am turnat primul strat de crema alba : crema de caju. O cana de caju inmuiat in prealabil cu 8 ore, am amestecat-o la blender cu 2 linguri de miere, zeama de la o lamaie si lapte de migdale si putin agar-agar (am scris reteta de gelatina din agar-agar aici). Crema astfel rezultata am turnat-o jumatate peste blat. Am dat totul la congelator pentru 1/2 ora pentru a se intari putin, timp in care am pregatit al doilea strat : crema de caise. Pentru a o obtine am folosit o jumatate de banana congelata si mai multe caise rumene. Le-am amestecat la blender si am turnat si putina gelatina din agar-agar.Nu am mai pus miere intrucat atat caisele cat si banana sunt dulci. Am turnat crema peste restul straturilor si am mai lasat-o o jumatate de ora la congelator ca sa capete consistenta. Peste acest strat am turnat si restul de crema de caju ce imi mai ramasese. Intre timp am pregatit stratul final : crema de zmeura. Am dat la blender o jumatate de cana de zmeura cu o lingura de miere si cu restul de gelatina vegetala si gata crema. Am turnat-o peste prajitura si m-am apucat sa o ornez cu zmeura si fulgi de migdale. La final am lasat-o la congelator pentru cateva ore, in inelul culinar, pentru ca altfel cremele sunt destul de lichide si nu se mentin sub forma de straturi.

Pare complicat la prima vedere, dar nu este deloc. Cremele la blender se fac imediat (2 minute). Timpul de preparare este foarte scurt : maxim o jumatate de ora. Mai mult dureaza statul la congelator dupa fiecare strat de crema, dar intr-o duminica dupa amiaza merge facuta.

Este un desert savuros : o combinatie intre prajitura cu crema si inghetata de fructe, intre dulce si acru, intre parfumul zmeurei si parfumul caiselor, intre alunele crocante si crema fina de caju. Intr-un cuvant : HRANATATE !